Siirry sisältöön

Laskutus

Pienkuluttajat laskutetaan pääsääntöisesti kolmen kuukauden välein. Laskutus perustuu vuosikulutusarvioon, eli laskut ovat arviolaskuja. Annettua mittarilukemaa seuraava lasku on tasauslasku. Siinä näkyvät kiinteistön edellinen ja uusi vesimittarilukema. Tasauslaskulla veloitetaan todellisen kulutuksen mukainen vesimäärä. Mikäli aiemmilla laskuilla on veloitettu arviomaksuja, vähennetään ne veloitettavasta summasta. Lisäksi veloitetaan ensimmäinen, uuteen mittarilukemaan perustuva osa vuosiarviosta.

Mittariluenta ja KulutusWeb

Mittarilukema pyydetään ilmoittamaan vähintään kerran vuodessa. Lukeman voi ilmoittaa mittarilukukortilla, puhelimitse, sähköpostitse sekä KulutusWebin kautta.

KulutusWebiin pääsee kirjautumaan omalla kulutuspisteen/kuluttajanumerolla sekä mittarinumerolla. Nämä numerot löytyvät laskusta ja mittarilukukortista. Lukemailmoituksen lisäksi KulutusWebissä saa tietoa kiinteistön vedenkulutushistoriasta, näkee vuositasolla olevan ennusteen tulevan vesilaskun määrästä sekä voi antaa palautetta ja lisätietoja.

Laskujen toimitusvaihtoehdot ovat paperilasku tai e-lasku, jonka asiakas voi tilata omasta verkkopankistaan. Porvoon vesi on pankin laskuttajaluettelossa nimellä Liikelaitos Porvoon vesi.