Siirry sisältöön

Vastaa joukkoliikennekyselyyn – olet mukana vaikuttamassa

Päivitetty 19.4.2023 Porvoon kaupungin joukkoliikenne uudistuu vuonna 2024. Osana käynnissä olevaa selvitystyötä avautuu nyt kysely, johon mahdollisimman monen kaupunkilaisen ja Porvoon sisäistä joukkoliikennettä käyttävän toivotaan vastaavan.

Linja-auto.

Kysely avautuu maanantaina 17. huhtikuuta ja kysely on avoinna 30. päivä huhtikuuta saakka. Paperisia kyselylomakkeita on saatavilla asiakaspalvelupiste Kompassista, pääkirjastosta sekä Gammelbackan ja Kevätkummun kirjastoista.
– Nyt on kaupunkilaisilla mahdollisuus vaikuttaa, ja toivomme, että saamme runsaasti vastauksia, liikennesuunnittelija Matias Leinonen sanoo.
Leinonen itse jalkautuu lähiviikkoina paikallisliikenteen linja-autoihin kertomaan joukkoliikenneuudistuksesta ja kyselystä. Hän on mukana myös 27. huhtikuuta Porvoon pääkirjastossa järjestettävässä Mikä Porvoossa puhuttaa -tilaisuudessa, jonka aiheena on joukkoliikenne.
– Haluan olla kaupunkilaisten tavoitettavissa, sillä heille tätä uudistusta tehdään. Minuun voi myös olla esimerkiksi sähköpostitse yhteydessä, niin kerron mielelläni lisää, Leinonen toteaa.

Mikä joukkoliikenteelle nimeksi?

Kysely on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi vastata. Kysymykset ovat pääosin monivalintakysymyksiä ja avoimissa kysymyksissä on mahdollisuus antaa tarkempia mielipiteitä. Aikaa vastaamiseen menee noin viitisen minuuttia. Kysely käännetään myös ruotsiksi ja englanniksi.
– Kyselyn avulla kartoitamme muun muassa kaupunkilaisten valmiutta käyttää joukkoliikennettä, ja selvitämme minkä ikäiset, miten ja mihin suuntiin kaupunkilaiset joukkoliikennettä käyttävät, myös lippujen hinnoittelua voi kommentoida. Vastaajat pääsevät myös ehdottamaan Porvoon omalle joukkoliikenteelle nimeä ja ulkoasua, kuten värejä, Matias Leinonen vinkkaa.
Joukkoliikenne on yksi Porvoon kaupungin kärkihankkeista tänä ja ensi vuonna. Joukkoliikenneuudistus tarkoittaa, että kaupunki on ottamassa haltuunsa keskeisten alueiden joukkoliikenteen järjestämisvastuun yhdessä ELY-keskuksen kanssa. Reuna-alueiden, kuten saariston ja Kilpilahden liikennöintiä uudistus ei koske, vaan siellä liikennöinti jatkunee nykyisellään.