Siirry sisältöön

Porvoon vesi tekee muutostöitä Emäsalon paineviemäriverkostossa – alueen jätevesien puhdistuskapasiteettia nostetaan

Porvoon vesi rakentaa paineviemäriä Emäsalossa välillä Kalluksentie – Norrvikintie. Pohjois-Emäsalon alueen jätevesiä puhdistavan panospuhdistamon kapasiteetti on äärirajoilla ja tällä toimenpiteellä saadaan osa alueen jätevesistä ohjattua Orrbyn panospuhdistamolle, missä kapasiteettia vastaanottaa lisävesiä on. Rakennettavan johdon pituus on noin 500 m.

Tällä hetkellä Porvoon vesi tekee yleissuunnitelmaa koskien Emäsalon vesihuoltoa. Tulevaisuudessa ainakin osasta panospuhdistamoja luovutaan ja jätevedet johdetaan käsiteltäväksi suurempaan ja puhdistusteholtaan vielä parempaan puhdistamoon Hermanninsaareen. Samassa yhteydessä suunnitellaan myös uuden talousvesijohdon rakentamista Emäsaloon. Varsinkin kesällä, kun vedenkäyttö on suurta, on paine paikoitellen ollut aikaisempina vuosina liian alhainen. Tarvittavat toimenpiteet tarkentuvat, kun yleissuunnitelma valmistuu.

Porvoon veden investointisuunnitelmassa 2022–2028 on varattu yhteensä 1 500 000 € kyseiseen projektiin. Projektin alustava aikataulu on välillä 2024–2026.