Siirry sisältöön

Porvoon vesi uusinut häiriöviestipalvelun – muistathan ilmoittaa puhelinnumeroasi häiriöviestejä varten

Porvoon vedellä on käytössä tekstiviestipalvelu, jolla vesilaitos voi ilmoittaa tekstiviestillä mahdollisista häiriöistä. Palvelu säästää resursseja ja sillä voidaan nopeasti tavoittaa ihmisiä paikasta riippumatta.

Vuodenvaihteen tienoilla vaihdettiin Everbridgestä Blue Idea viestintäsovellukseen. Uudessa palvelussa on tekstiviestien lähetyksen lisäksi myös häiriökartta, joka on upotettu Porvoon veden nettisivuille. Edellisestä ohjelmasta on asiakkaiden itse tallentamat numerot siirretty uuteen Blue Idea ohjelmaan palveluntarjoajan toimesta. Tekstiviesti ilmoitus tapahtuu niin että Porvoon vesi ympyröi viestintäohjelmassa alueen ja ohjelma kerää kaikki alueen sisällä olevat julkiset numerot ja asiakkaiden itse rekisteröitymät numerot.

Jos asukkaalla on julkisesti saatavilla oleva puhelinnumero, tällöin on kaikki kunnossa. Mikäli taas asukkaan käytössä on työ- tai salainen puhelinnumero, on rekisteröitävä puhelinnumero haluttuun katuosoitteeseen erikseen Porvoon veden verkkosivuilla, jotta voi vastaanottaa häiriötilanneviestit.

Rajoituksia määrän suhteen ei ole, eli yhteen puhelinnumeroon voi tilata useammasta osoitteesta tiedotteita. Kuka tahansa vapaa-ajan asunnon tai kesämökin omistaja, ikäihmisen omainen tai muu, voi rekisteröidä̈ puhelinnumeronsa, myös vaikka vakituinen kotiosoite olisi jossain muualla. Porvoon vesi lähettää tiedotteita vain omalla alueellaan Porvoon kaupungissa. Rekisteröitymissivulla voi myös kirjautua sisään ja katsoa mihin osoitteeseen oma numero on kytketty, tehdä̈ muutoksia tai lisätä̈ osoitteita mistä̈ haluaa häiriöviestejä.

Samalla häiriötiedottaminen sivulla näkyy myös häiriökartta ja voimassa olevat häiriöt tai esimerkiksi tiedossa olevat tulevat vedenjakelukatkokset. Jos jollakin alueella on häiriö tai tulossa, näkyy kartassa sininen kuvake missä on hana. Kuvaketta painamalla avautuu kyseisen häiriön viesti. Viestissä oleva häiriö koskee niitä osoitteita mitkä ovat merkitty punaisella ympyrällä.


Blue Idea yritykseen ja ratkaisuihin voi tutustua yrityksen omilla nettisivuilla.