Siirry sisältöön

Saksalan vesilaitoksen laajennukseen liittyvien raakavesilinjojen ja laitokselta lähtevän pääjohdon rakentamistyöt käynnissä

Saksalan vesilaitoksen laajennukseen liittyvien raakavesilinjojen ja laitokselta lähtevän pääjohdon rakennustyöt ovat käynnissä. Urakoitsijana toimii Lännen Alituspalvelu Oy. Johtojen rakennustyöt käynnistyivät tammikuussa putkien hitsauksilla. Suojaputkien asennustyö on käynnissä ja poraustöitä tehdään Saksala-Suomenkylä välisellä linjaosuudella kevään aikana ja Suomenkylä-Linnamäki välisellä osuuden työt alkavat kesällä, jonka aikataulusta tiedotetaan myöhemmin. Rakentamistyö kestää vuoden 2023 loppuun. Pyydämme huomioimaan, että maastossa sijaiseviin putkiin ei kosketa tai käytetä lasten leikkipaikkana.

Investointi liittyy Saksalan vesilaitoksen laajennukseen, jolla turvataan porvoolaisten talousveden saatavuus vähintään n. 15 vuodeksi eteenpäin. Työhön sisältyy 4,2 km pituinen raakavesijohto Linnanmäeltä Saksalan uudelle rakenteilla olevalle laitoslaajennukselle ja 1,5 km pitkä raakavesilinja Suomenkylän vedenottamolta Saksalaan sekä uusi puhtaan veden syöttöjohto Saksalasta keskustaan parantamaan verkoston jakelukapasiteettia.