Siirry sisältöön

Porvoon vesi on ottanut käyttöön uuden vedenmyyntiaseman Porvoossa

Porvoon vesi on ottanut käyttöön uuden vedenmyyntiaseman. Vedenmyyntiasema sijaitsee Tolkkistentien ja Hamarintien risteyksen kohdalla Porvoon veden jätevesipumppaamon vieressä.

Yritykset ovat tähän asti voineet ottaa vettä Mestarintiellä sijaitsevasta isosta seinävesipostista. Mestarintien iso seinävesiposti tullaan sulkemaan yleiseltä käytöltä 31.12.2022. Tämän jälkeen yritykset on haettava vesi uudesta vedenmyyntiasemasta.

Jotta vedenmyyntiasemaa voi käyttää on ensin haettava avainkortti sekä avain vesilaitokselta. Kortti ja avain haetaan täyttämällä alla olevan lomakkeen ja palauttamalla se vesilaitokselle. Lomakkeen voi palauttaa Porvoon veden toimistolle osoitteeseen Mestarintie 2, 06150 Porvoo tai sähköisesti osoitteeseen vesilaitos@porvoo.fi. Porvoon vesi on yhteydessä asiakkaaseen, kun avaimet ovat haettavissa. (noin 1–5 työpäivää hakemuksen saapumisesta)

Vedenmyyntiaseman käyttö on ilmaista siihen asti, kunnes Mestarintien iso seinävesiposti suljetaan 31.12.2022. Tämän jälkeen vedenotosta laskutetaan 1.1.2023 eteenpäin. Laskutus tapahtuu 1 kk välein.

Vedenmyyntiaseman hinnasto (suluissa olevat hinnat sisältävät arvonlisäveron)

Avainkortista ja avaimesta veloitetaan 50 € (62 €) panttimaksu. Panttimaksu palautetaan, mikäli asiakas palauttaa avainkortin ja avaimen käyttökuntoisena.

Vedenmyyntiaseman kuutiohinta on normaalitaksan mukainen kuutiohinta korotettuna 50 %.

Vuoden 2023 mukaisella käyttömaksulla laskettuna on vedenmyyntiasemasta haetun veden kuutiohinta 2,39 €/m3 (2,96 €/m3).

Korotetulla maksulla katetaan vedenmyyntiaseman investointi- sekä käyttökustannukset.

Maksu koskee ainoastaan uutta vedenmyyntipistettä. Edelleen jää käyttöön pienempi seinävesiposti osoitteessa Mestarintie 2 mistä asukkaat voivat hakea veloituksetta pieniä määriä vettä omiin kanistereihin.