Hoppa till innehåll

Byggandet av råvattenledningarna och huvudledningen från vattenverket i samband med utbyggandet av Saxby vattenverk pågår

Byggnadsarbetet för råvattenledningarna och huvudledningen från Saxby vattenverks utvidgning pågår. Entreprenören är Lännen Alituspalvelu OY. Riktningen har ändrats på Prästgårdsåkern och ledningsarbetet pågår på Tistelvägen och Finnbyvägen (mellan Lingonstigen-Tistelvägen). Vattenledningsinstallationen görs genom att gräva. Byggandet förväntas vara klart senast sommaren 2024. Fastigheterna kommer att ha alternativa vägar tillgängliga under arbetets gång. Vi beklagar för det besvär som arbetet kan orsaka.

Investeringen är kopplad till utvidgningen av Saxby vattenverk, vilket säkrar tillgången på dricksvatten för invånarna i Borgå i minst 15 år framöver. Arbetet innefattar en 4,2km lång råvattenledning från Borgbacken till den nya byggda utvidgningen av anläggningen i Saxby och en 1,5km lång råvattenledning från Finnby vattenintag till Saxby, samt en ny ledning för vattentillförseln av rent vatten från Saxby till Borgå centrum för att förbättra nätverkets distributionskapacitet.